Asociația Grupurilor Locale de Tineret în parteneriat cu Școala Generală Ostrov și Somepro vzw, Belgia anunță lansarea proiectului Grupul local de tineret – promotor al dezvoltării comunitare, ediția a II-a.

Proiectul are o perioadă de implementare de 6 luni, din 10 iunie până în 30 octombrie, 2016, cu o valoare totală de 31.895 lei şi este cofinanţat de Consiliul Județean Tulcea.

Scopul proiectului vizează promovarea voluntariatului și animației socio – educative ca mijloc de educație non-formală în rândul copiilor și tinerilor.

Activitatile proiectului:

  1. Realizarea unei Tabere tematice cu tema ”Si eu vreau să fiu voluntar”. Tabăra este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani și va avea un program special în care urmărim în mod deosebit dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de comunicare interpersonală și intrapersonală, precum și încurajarea comportamentului prosocial.
  2. Realizarea unei Tabere de formare de animatori socio-educativi. Timp de 5 zile, tineri cu vârsta cuprinsă între 15 -35 ani, din intreaga tara, vor lucra împreună, vor învăța împreună și vor schimba experiențe relevante pentru activitatățile educaționale, sociale sau culturale.
  3. Realizarea unor activități de animație cu caracter interactiv destinate copiilor: Pentru consolidarea abilităţilor şi cunoştinţelor livrate în cadrul tabetrelor vor fi organizate ctivitati de animatie in mai multe localitati din tara.

Taberele vor avea loc în localitatea Ostov, jud. Tulcea în perioada 5 – 15 august 2016. Grupul ținta al proiectului este format din 70 de copii și tineri din întreaga țară.

 Rezultate preconizate:

  • Creşterea nivelului de educaţie socio – culturală şi educaţie non formală a tinerilor incluşi în proiect, prin dezvoltarea abilităţilor de realizare de activitati de animație cu caracter interactiv destinate copiilor
  • Cresterea nivelului de cunoastere a actiunii de voluntariat in comunitate și a competențelor dobândite de către un voluntar.
  • Creşterea numarului de evenimente socio-educative și de animație realizate in mai multe localități din țară.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.