Martie 2009- vizita de lucru Ministerul Tineretului si Sportului

Ca orice voluntar visam sa crestem mari si sa putem schimba ceva in tara noastra pentru ca cei ce vor fi voluntari mai apoi sa aiba un loc mai placut unde sa isi desfasoare activitatile. Intrebarea cea mai grea pentru fiecare din noi e cum sa facem aceasta schimbare.

            Cel mai frumos e vara cand ne intalnim toti voluntarii si mergem in tabere unde invatam o gramada de lucruri noi, cunoastem voluntari din intreaga Romanie si din Belgia, fapt ce duce la crearea de legaturi frumoase intre cele doua tari. Dar avem un regret, taberele noastre uneori au preturi mult prea mari si conditiile nu se ridica la asteptarile noastre, fapt ce ne limiteaza realizarea de tabere fara fonduri care sa acopere cheltuielile de cazare.

            Cum ajungem sa avem taberele pe care ni le dorim? Simplu: incercam sa dicutam cu cei care conduc aceste „structuri administrative”. Asfel, in data de 12 martie 2009, membri ai Consiuliului de Administratie al AGLT impreuna cu reprezentanti belgieni, Benedict- Ministerul Turismului din Belgia si Peter – coodonator tabere, precum si  Bart si Katrien – Somepro, au mers la DPRTP . Discutia a adus in vizor realizarea unor proiecte de colaborare intre DPRTP si Guvernul Flamand pentru realizarea unor tabere moderne in Romania avand la baza modelel din Belgia. 

            Alaturi de reprezentanti ai DJT-urilor din Romania s-a aflat si ministra Monica Iacob-Ridzi care ne-a promis ca ne va sustine in initivele pe care le avem.

Dupa aceasta intalnire  am vizitat o parte din taberele aflate momentan in subordinea DJT-urilor, membrii ai DPRTP-ului au avut posibilitatea sa ia parte la cateva activitati realizate de membrii ai AGLT si s-au stabilit si cateva din detaliile urmatoarelor intalniri.

Tot ce mai ramane de facut de acum e sa credem in visele noastre si sa incercam sa le transformam in realitate.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.