In perioada 5 12 august 2019 am participat la tabara internationala pentru copii cu dizabilitati: Jomba, in Belgia (Maasmechelen). 

Acest proiect a pus in actiune o saptamana de activitate pentru aproximativ 25 de omuleti frumosi: sindrown down, retard mintal usor, mediu si sever, dizabilitati fizice si locomotorii, autism si epilepsie. 

Echipa de monitori a fost formata din tineri cu varsta intre 19-25 ani, tineri dornici sa deschida largi orizonturi pentru acesti copii care au gustat la maxim fiecare clipa de fericire pe care am impartasit-o cu acestia, fiecare moment de poveste, fiecare joc adaptat pentru a se simti cu totii implicati si castigatori. 

In aceasta saptamana ne-am trezit impreuna, am servit masa impreuna, am facut somnul de frumusete de dupa-amiaza, ne-am jucat, am vizionat desene animate, am desenat, am facut lucru manual, am cantat si am dansat, am citit povesti, am inotat, ne-am relaxt, ne-am plimbat cu biciletele si multe alte activitati fantastice. Am avut ocazia sa observam atitudinea copiilor, sa interactionam cu acestia, sa fim atenti la comportamentul lor si sa intervenim in masura in care ne permitea gradul de dizabilitate.

Tot acest timp a fost prielnic si toata activitatea ne-a ajutat sa punem in practica tot ceea ce am invatat in Tabara Muncel, la Cursul de formare de animatori pentru tineri si copii cu dizabilitati. 

Parteneriatul dintre Asociatia Grupurilor Locale de Tineret – AGLT si  Kazou este o oportunitate unica de a trai momente de neuitat, de a oferi ajutor neconditionat copiilor cu dizabilitati si de a cunoaste indeaproape caracteristicile manifestarii fiecarei boli. Pot spune ca aceasta experienta m-a adus la un alt nivel de intelegere si dezvoltare personala. 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.