Schimbull de tineri a contribuit la dezvoltarea personala a tinerilor participanti prin implicare directa in toate fazele de management de proiect. Ei si-au imbunatatit aptitudinile organizatorice, de comunicare, de limba, de initiativa, socializare si autonomie personala.

AGLT(Romania) impreuna cu Asociatia  „Aurive“ (Italia) au avut un schimb de experienta de 7 zile in orasul Miazzina in cadrul proiectului „So far as close“. Cei 24 de participanti (romani si italieni) au participat la o serie de activitati care au avut in vedere relatia dintre om si natura, reeevaluarea resurselor naturale si situatii practice de protectie a mediului. Aceste activitati au luat forma teatrului in aer liber, astfel locatia fizica a devenit scena, iar spectacolul oferit de participanti a scos in evidenta comuniunea om –natura prin stimularea celor cinci simturi (vazul, auzul, atingerea, gustul, mirosul). S-a avut in vedere observarea directa a naturii prin excursiile care s-au facut in Parcul National Val Grande. Atentia si simturile au fost stimulate de sunetele padurii, multitudinea de culori ale naturii, de trilurile pasarilor care mai apoi au fost utile in pregatirea momentului artistic. Ca mijloc de expresie in realizarea momentului artistic s-a folosit teatrul. Titlul proiectului „so far, as close“ a avut ca scop exprimarea paralelismului existente in relatia dintre om si mediu, precum si intre tinerii care provin din tari diferite. Avem natura tot timpul langa noi, ne inconjoara, totusi e atat de departe pentru ca ii dam valoare doar atunci cand ne lipseste.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7qNv9Sdn0jg]

Proiectul ne-a oferit posibilitatea de a petrece o saptamana in parcul national Val Grande, unde am experimentat traiul in mijlocul naturii (flora si fauna), am primi informatii atat verbal cat si din brosuri despre elementele de flora si fauna din zona. Au avut loc discutii in ateliere de lucru cu schimburi de idei creative, unde s-a dezvoltat si aprofundat ideile privind relatiile dintre fiinte si mediul lor natural, in aceste timpuri moderne, cand omul nu mai are timp sa fie atent la ce se intampla in jurul lui.

Ca metode de lucru s-au adoptat tetrul de reprezentare si atelierele artistice in aer liber, schimbul de idei si compararea abordarilor, excursii in natura si in teritoriu, jocuri in echipa.

Tinerii au participat activ la fiecare activitate a proiectului, de la elaborarea activitatilor la atelierele de lucru, la planificarea si managementul activitatilor. Au fost implicati in realizarea activitatilor, in evaluarile zilnice privind actiunile care se desfasurau in proiect  dar si in ceea ce privea cazarea, masa, si celelalte actiuni organizatorice.

Pe tot parcursul proiectului, in realizarea diferitelor etape, distribuirea sarcinilor, tinerii participanti au fost sustinuti si coordonati de catre cei doi lideri de proiect. Activitatea desfasurata a permis crearea unui grup de lucru de coeziune, activ si capabil de a interactiona pozitiv si activ cu celelalt grup de participanti la proiect.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.