Dupa ani si ani in care am fost invitati la evenimentul anulat al Jubla Switzerland, in anul 2019 am scris istorie avand primul AGLT-ist participant la „Ranfttreffen” – Intalnirea de la Ranft. Evenimentul a inceput in data de 21 decembrie cu o mica plimbare prin munti, la ora 10:00 dimineata, dupa micul dejun.

La ora pranzului, grupul belgian de la Chiro si reprezentanta AGLT s-au intalnit in Lucerna cu grupul german din KJG, pentru un tur al orasului. Dupa 6 ore petrecute in Lucerna, infruntand frigul in uniforma Chiro, dupa ce am indeplinit provocari si am facut lungi sedinte foto, ne-am intors in Ranft pentru cina. La ora 20:00 dupa ce ne-am incalzit putin, am luat un autobuz pana la baza muntelui, iar la ora 21:00 am inceput ascensiunea.

Pe drumul spre varful muntelui a trebuit sa participam la diferite workshop-uri. Acestea au constat in jocuri dezvoltare personala cat si jocuri mai active organizate de cei de la Jubla. Drumul de la un punct la altul a fost impanzit de lumanari, astfel am urmat drumul luminii. La ora 00:00 am ajuns in varful muntelui unde ne-au asteptat alte multe workshop-uri: decorare de prajituri, meditatie, twister si mers descult pe sticla. 

Apoi a sosit momentul adevarului, cand Belgia si Elvetia au putut sa incheie pentru totdeauna razboiul ciocolatelor. Participantii au putut degusta ciocolata din cele doua tari, si sa specifice care dintre cele doua este mai gustoasa. Din nefericire a iesit remiza, deci lupta mai continua, dar a fost un moment bun in care am mancat banane cu ciocolata facute la gratar. Dupa am reusit sa ne gasim un locsor la caldurica pana la ora 02:30 cand, intreg grupul, cu tot cu nemti, s-a reunit. La ora 02:40 a inceput coborarea, cu torte, pentru slujba de Craciun de la ora 03:00.

La ora 03:00 toata lumea era asezata pe jos ascultand cu zambetul pe buze colindele interpretate live. Pe drumul spre slujba, toata lumea a primit cate o lumanare, toate fiind aprinse finalul slujbei. Initial a fost aprinsa o lumanare de la lumanarea aprinsa in Israel. Cu toate ca se lasase frigul se putea simti o caldura sufleteasca care s-a raspandit cu rapiditate. La ora 04:00 am avut micul dejun. Dupa am reusit sa dormim cateva ore, ca mai apoi fiecare sa o ia spre casa pentru a fi alaturi de familie pentru serbarile de Craciun. Pentru albumul foto click aici.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.