Poti sa vezi ceea ce vad si eu?Pot sa vad ceea ce vezi tu?

Participanti: numarul nu conteaza- se poate juca in 5-100 de participanti

Varsta participanti: 5+

Timp de lucru :15 min

Teren: inauntru/ afara

Materiale:

  • foi A4 si pix pentru fiecare participant
  • banda adeziva

Explicarea jocului:

Fiecare are o imaginatie diferita – deci ce ar fi sa-ti privesti propria încapere de întâlniri. Participantii îsi aleg o modalitate proprie de a se arata sau a se face cunoscuti celorlalti. Pentru a încuraja cunoasterea între oameni, acest energizer ar putea fi folositor pentru a ajuta echipa si participantii sa creeze o baza informationala mult mai buna pentru activitate.

Pas-cu-Pas :

1. Fiecare participant primeste o coala de hârtie si un pix sau creion

2. Mediatorul explica : participantii ar trebui sa îsi scrie numele pe coala, mai apoi sa faca o gaura în aceasta astfel încât sa arate ca o “poza în rama” ( nu conteaza marimea, atâta timp cât se poate vedea prin aceasta gaura.

3. Apoi fiecare trebuie sa gaseasca un punct de atractie, o imagine, un obiect pe care sa se lipeasca coala de hârtie care sa serveasca drept “ rama ”. Participantii sunt invitati sa îsi foloseasca imaginatia – nimic nu este interzis.

4. Dupa aceasta participantii se invita unii pe altii sa priveasca “ tablourile” lor si sa descrie ceea ce vad.

5. “ Energizer”-ul se va termina atunci când mediatorul este de parere ca toti participantii au vazut majoritatea dintre “ obiectele înramate “.

 Meditarea si evaluarea:

 Nu este necesar un interogatoriu, ci o simpla discutie ar putea fi cea mai productiva pentru acest energizer. Posibile întrebari :

  • Cum te-ai simtit ca ai avut posibilitatea de a alege un obiect ce ti s-an parut interesant, fara sa fii restrictionat de la nimic ?
  • Cum i-ai ajutat pe ceilalti sa vada exact ceea ce vezi si tu ?
  • Ce te-a surprins?
  • Cum ai reusit sa vezi acelasi lucru cu ceilalti în “obiectele înramate”

Efectele acestei metode :

Sa nu fii surprins de varietatea situatiilor în care se regasesc participantii în momentul în care îsi cauta obiectul pe care îl doresc “înramat”. Se cunoaste faptul ca “înramarea” se poate face si pe o lampa la 3 m înaltime sau sub un radiator. Acest “energizer“ poate fi folositor pentru începerea unor discutii despre empatie si constructivism.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.