Fimcap este o Federatie internationala a organizatiilor promotoare ale miscarilor de tineret din intreaga lume. Asociatia Grupurilor Locale de Tineret – AGLT este membra activa Fimcap incepand cu anul 2013. In tot acest timp voluntarii organizatiei noastre au participat la diferite activitati din cadrul Federatiei: tabere, intalniri ale comitetului european, intalniri ale boardului mondial … etc.

Pe data de 20 noiembrie s-a sarbatorit ziua FIMCAP, asa ca, am decis in spirit de solidaritate sa organizam o activitate care s-a desfasurat in fiecare GLT. Tema de anul acesta a fost „Fun Education”, iar perioada de desfasurare a fost 17-21 noiembrie. Prin povestea voluntarilor straini, cei mici au invatat lucruri simple si elementare despre materiile pe care le fac in fiecare zi (limba romana, limba engleza, matematica, muzica, desen, istorie si stiintele naturii). 

In data de 17 noiembrie 2019, a avut loc prima editie a Fimcap Day la GLT Activity Valiug. Un grup de 7 tineri le-au oferit copiilor din localitate, timp de 3 ore, o altfel de educatie, mai exact o educatie non-formala bazata pe jocuri si cantecele. Voluntarii au ales un mod unic de ai rasplati pe copii dupa fiecare joc, acestia oferindu-le dupa fiecare joc capace de diverse culori, cu care la finalul activitatii au colorat un curcubeu.

Si voluntarii de la GLT Winners Vatra Dornei au organizat Fimcap Day, la care au participat 47 de copii, ghidati de 14 voluntari.  Copiii au avut multa energie, entuziasm, dorinta de invatare si de creativitate, pentru a duce la bun sfarsit fiecare provocare data de voluntari. Voluntarii au presarat printre jocuri si cateva dansuri, dar si cantece, pentru a spori veselia si voia buna.

Cei 21 de voluntari de la GLT Aripi in Europa au organizat pe 16 noiembrie 2019 Fimcap Day. Cei mici au fost incantati si au lucrat in echipa pentru a duce la bun sfarsit toate probele.

La Dumitresti, cei 16 voluntari din GLT Family Dumitresti, au organizat Fimcap Day pe 19 noiembrie 2019. Acestia au lucrat timp de 2 ore, in paralel, in 2 grupuri, pentru a spori fericirea si pentru a aduce zambete pe buzele cat mai multor copii. Au reusit sa le trezeasca interesul fata de scoala si de a invata cat mai multe lucruri noi, prin intermediul jocurilor constructive si interactive. Atat copiii, cat si voluntarii s-au simtit foarte bine si considera ca editia de anul acesta a fost un succes, iar la anul, au promis ca le va iesi si mai bine.

Pe data de 20 noiembrie, 27 de voluntari de la GLT Constanta, au sarbatorit Fimcap Day prin organizarea unor ore de joaca in 5 scoli, adunand la activitate un numar total de 120 de copii. Acestia s-au axat pe copiii din ciclul primar. Cei mici au fost incantati sa isi impartaseasca ideile, pentru a rezolva cat mai repede si mai eficient povestea voluntarilor straini. Pentru albumul foto click aici.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.