EuroCamp, tabara internationala organizata de FIMCAP in fiecare vara, a avut ca participanti anul acesta sase dintre voluntarii AGLT.

Tema principala a acestei formidabile activitati a fost „Open the dialog”, iar principalul obiectiv a fost acela de a descoperi cat mai multe detalii legate de problemele sociale, in special cea a crizei refugiatilor.

Interactiunea cu diversele culturi, vizitarea unui centru de refugiati, a unui centru de oameni fara locuinte si multitudinea de jocuri, prezentari si activitati legate de tema precizata au reprezentat pentru toti voluntarii o adevarata aventura sosita tocmai pentru a le deschide ochii la ceea ce se petrece cu adevarat in umbra ignorantei oamenilor… Sunt atatea persoane ce spera la un viitor mai bun si tot atatia care spera macar sa aiba un viitor, caci primejdia ii izgoneste din propriile lor case. Restul, noi, refuzam sa dam importanta unei dureri ce s-ar putea napusti in orice clipa si asupra noastra. Suntem cu adevarat niste oameni buni?

Cea mai importanta sarcina care le-a fost data participantilor la aceasta tabara, a fost aceea de a face cunoscuta peste tot criza refugiatilor, a oamenilor ce au pierdut tot si totusi continua sa lupte. Tot respectul pentru acestia!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.