Participanti: 6+

Varsta participanti: 8+

Timp de lucru: 20 min

Teren: nu conteaza

Materiale:

  • cartonaje joc
  • creioane
  • hartie
  • boabe de fasole

Explicarea jocului:

Conducătorul de joc pregăteşte câte 2 cartonaşe pentru fiecare participant, notând pe o faţă a unuia Autoportret, iar pe o faţă a celuilalt Ce îmi place?

Fiecare participant primeşte câte un cartonaş din fiecare. Pe faţa goală a cartonaşului Autoportret dă amănunte despre propria persoană: vârsta, înălţimea, culoarea şi lungimea părului, culoarea ochilor, anumite caracteristici (aluniţe, pistrui, ochelari etc.), religia, naţionalitatea etc. Pe faţa goală a celuilalt cartonaş face o listă a preferinţelor sale privitoare la sport, cărţi, dansuri, filme, culori, animale, prăjituri etc.

Participanţii se aşează în cerc şi fiecare citeşte cu glas tare cele doua cartonaşe. Apoi cartonaşele se strâng în două teancuri, se amestecă şi se aşează cu scrisul în jos. Pe rând fiecare participant va trage câte un cartonaş din fiecare teanc, pe care îl citeşte cu glas tare. El trebuie să ghicească cui ii aparţine. Daca ghiceşte capătă o boabă de fasole, daca nu, cartonaşul se pune la loc, ultimul în teanc şi jocul continuă. Câştigă cel care a strâns cele mai multe boabe de fasole.

Categorii: Jocuri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.