Despre Grupul Local de Tineret

 Grupul Local de Tineret (GLT) este o parte a intregului AGLT. El fiinteaza sau poate fiinta in orice localitate din Romania, fie ca e sat, comuna sau oras. Este format din tineri cu varste intre 15 si 25 ani. Este nevoie de cel putin 3 persoane pentru a putea constitui un Grup Local de Tineret si este recomandat ca grupul sa fie mixt (baieti si fete). Nu trebuie uitat faptul ca orice grup compune si completeaza imaginea asociatiei. Aceste grupuri formeaza la nivel national o retea in cadrul careia exista schimburi, intalniri regionale.

 Elementele de bază

 Grupurile locale de tineret reprezintă un mod de organizare pentru tineri începând din vremea şcolii primare şi până la 16 ani. Ele reunesc tinerii din sate, comune, judeţe, provincii, cartiere ş.a., permiţându-le să-şi petreacă timpul liber împreună, cu diferite feluri de activităţi.

O echipă de conducere, formată din tineri de mai mult de 16 ani, are grijă membrii grupului să se poată distra prin jocuri de mişcare.

 Echipa de conducere

Echipa de conducere organizează activităţile pentru copii si tineri. Aceşti conducători (fete si băieţi) sunt voluntari. Ei se ocupă cu aceasta fără vreun interes personal si fără plată.

Ei trebuie să aibă mai mult de 16 ani. Echipa de conducere este responsabilă de organizare, de tot ce se petrece în grupul local de tineret şi de relaţiile cu cei din jur.

Fiecare component al echipei de conducere este responsabil pentru ceva anume, ca urmare a distribuţiei sarcinilor. Ce-ar însemna aceasta?

o Fiecare conducător/ oare face parte dintr-un grup din doi ori mai mulţi animatori timp de un an şcolar.

o Unii conducători au extra-sarcini:

§ Cineva e responsabil de materialul mişcării locale de tineret, este gestionarul magaziei.

§ Cineva e secretar, fixează orele de întâlnire pentru adunărilor, înregistrează discuţiile, informează.

§ Altcineva este responsabilul financiar.

§ Un băiat şi o fată sunt, împreună, şefii tuturor. Ei sunt aleşi responsabili de grupul conducătorilor. Sunt un băiat şi o fată pentru a se asigura o cât mai bună reprezentare. În continuare veţi găsi informaţii amănunţite despre aceste persoane.

 Membrii:

Copiii şi tinerii ce fac parte din grupul local sunt membrii.
Echipa de conducători organizează pentru ei diferite activităţi.
Membrii sunt împărţiţi în grupuri, după vârstă. În cest mod, ei se pot juca cu camarazii de aceeaşi vârstă şi jocurile se pot alege potrivit cu vârsta:

o Iată un exemplu de grupuri de vârstă:

§ De la 6 la 9 ani

§ De la 10 la 12 ani

§ De la 13 la 14 ani

§ De la 15 la 16 ani

§ Este posibilă şi o altă repartizare, depinde de numărul de conducători disponibili într-un moment sau altul.

 Membrii nu sunt obligaţi să ia parte la activităţi. Participarea lor este complet voluntară.

 Cum se poate forma un GLT ?

 Pentru a putea crea un GLT este nevoie in primul rand de un grup de 3 persoane hotarate sa activeze ca voluntari. Despre cum sa faca asta si metodele care trebuie folosite, ii vom invata noi. Aceste persoane trebuie mai apoi sa urmeze un curs de vara pentru a dobandi cunostintele de baza si apoi pentru a le aprofunda.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.