A fost o vară frumoasă şi plină de experienţe. Vreau să povestesc despre una din ele.

Am fost în tabara de la Ostrov în perioada 26 iulie -2 august, tabăra care a avut ca scop formarea de animatori socioculturali pentru tineri şi copii.  E cea de-a doua tabara organizata la Ostrov, tabara la cort.

Pentru oricine nu stie despre ce e vorba poate părea o tabără obişnuită, cu activităţi care presupun învăţare combinatae cu activitati de recreere.

Cei care vin în tabără, vin pentru că sunt curioşi, ori au timp, ori li s-a recomandat, ori încearcă ceva nou.

Deşi a trecut destul de mult timp de la întoarcerea din tabără… deja parcă e o altă viaţă, o altă lume… ma apucă câte un dor de tabără şi mă bucură faptul că pot evoca sentimentele de acolo.. a fost în perioada de inainte de Schimbare la Faţă (6 august), iar simbolistica pe care i-o asociez acestei tabere e renaşterea.

Prima zi în tabără este ziua de cunoaştere şi tatonare. Te acomodezi cu locul, observi lipsurile, îţi cunoşti colegii de cort şi de tabară. Prietenos sau sceptic, entuziast sau mai reţinut te prezinţi, schimbi câteva cuvinte, te odihneşti după ore bune de călătorit cu trenul ori cu alt mijloc de transport.. şi aştepţi. Nu ştii ce aştepţi, dar esti curios şi oarecum nerăbdător. Se aud râsete, chicoteli… urmează întâlnirea cu toţi participanţii şi trainerii, prezentarea, prezentarea regulilor din tabără, primele jocuri de cunoaştere şi împărţirea pe grupe: începători, avansaţi, traineri locali, traineri. Discuţiile din prima seară au destins atmosfera, am aflat despre noi mai mult decât numele, am vorbit despre aşteptările şi temerile în legătură cu tabăra, cu cursul, cu tot ceea ce e nou.

Treziţi de fluierăturile trainerilor, începea o nouă zi, şi o dată cu ea .. dansul taberei. A fost controversat, au existat împotriviri si comentarii.. dar până la sfarşit l-am iubit şi ne amintim cu drag de el. Sunt sigură că nimeni nu a uitat sarcinile primului joc de grup al începătorilor… au intors pătura sub ei… s-au pictat, şi s-a băut foarte multă apă, fiecare participant avea ceva de făcut, fiecare s-a implicat în rezolvarea sarcilor. Nu am uitat nici discuţiile de după joc pentru pedeapsa trainerilor

Au fost discuţii interesante şi soluţii pe măsură la Bursa, s-au aflat şi invaţat lucruri noi despre glt-uri, despre înfiinţarea, organizarea, coordonarea, planificarea, dar mai ales implementarea activităţilor propuse în grupuri şi toţi s-au distrat la activităţile la alegere.

S-au format echipe unite, care au colaborat şi s-au descoperit, s-au legat prietenii şi s-au făcut promisiuni pentru întâlnirile viitoare.

Ziua de joaca organizata in diferite locatii, a fost o incununare a celor invatate pe parcursul celor 5 zile trecute. Bucuria copiilor a fost rasplata muncii liderilor de tineret.

Nu uitam de seara de carnaval, de AGLT-istii au talent, de momentele artistice si de focul de tabara, de dezvaluirea castigatorului la vampirul si de prietenul secret care ne-a starnit curiozitate, ne-a provocat sau dimpotriva ne-a neglijat.

Mancarea a fost buna, iar femeile care au gatit pentru noi merita cele mai calde multumiri.

Felicitari tuturor participantilor. Aplauze trainerilor si multumiri Mariei care a adunat la un loc atatea oameni care au trait atat de frumos si de intens in aceasta tabara.

Monica Toderita
presedintele AGLT

 

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.