În data de 1 mai 2008 a avut loc lansarea proiectului “AGLT-iştii, cetăţeni europeni activi”, proiect ce se va derula pe parcursul a 7 luni, până pe data de 30 noiembrie 2008, având ca promotor Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret in parteneriat cu Somepro vzw şi finanţat prin Programul Tineret in Acţiune, sub- acţiunea 5.1-Reuniuni ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret.
         Obiectivul principal al acestui proiect este conştientizarea, asimilarea şi asumarea de către membrii AGLT a rolului lor de „cetăţean european activ”  în contextul deschiderii prilejuite de Anul Dialogului Intercultural 2008.

 În următoarele 3 luni, pentru atingerea obiectivului principal, la nivel naţional, în 22 de Grupuri Locale de Tineret ale AGLT-ului vor avea loc,la nivel local, întalniri de dialog structurat între membrii AGLT, liderii AGLT şi responsabilii politicilor locale de tineret. În cadrul acestor întâlniri se vor propune măsuri pentru realizarea unei strategii pe termen scurt, mediu şi lung de promovare a AGLT-ului ca şi “ cetăţean membru activ” într-o Uniune Europeană deschisă Dialogului Intercultural.

Propunerile ce vor veni din partea membrilor AGLT vor fi concretizate într-o strategie pe termen scurt, mediu şi lung în cadrul seminarului naţional “Cetăţenie Europeană Activă” ce va avea loc la Sinaia în perioada 3-8 august 2008, strategie ce va contribui la creşterea rolului de “cetăţean european activ” al organizaţiei AGLT în contextul Dialogului intercultural al anului 2008. În cadrul acestui seminar se va face o instruire a liderilor AGLT cu privire la acţiunile şi sub-acţiunile programului “ Tineret în Acţiune” pentru a creşte posibilitatea de accesare a oportunităţilor oferite de acest program.

 Vom continua prin diseminarea strategiei la nivel local prin 22 de întâlniri locale de dialog structurat realizate în urma întâlnirii naţionale de la Sinaia. În cadrul acestor 22 de întâlniri se va promova expoziţia itinerantă “ Viitor European” ca va cuprinde materiale din cadrul activităţilor trecute, prezente şi o harta a viitorului pe care şi-l doresc membrii AGLT în cadrul Uniunii Europene. Strategia de dezvoltare ca şi ”cetăţean european activ” va fi diseminata în format electronic tuturor organizaţiilor de tineret interesate în a-şi realiza o strategie proprie de activitate la nivel european, şi va fi promovată prin intermediul site-ului AGLT si Somepro în traducere engleză şi flamandă pentru promovarea imaginii şi activităţii AGLT la nivel European.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.