Anul 2010 a fost anul de debut al proiectului SPEAS, proiect ce urmareste formarea voluntarilor AGLT in organizarea de activitati pentru copii si tineri cu deficiente. De-a lungul  timpului rezultatele au fost satisfacatoare: voluntari au fost formati, GLTuri au incheiat parteneriate cu centre pentru copii cu dizabilitati si au organizat lunar activitati la astfel de centre. Insa lucrurile nu s-au oprit aici. In vara anului 2011 AGLT a fost contactat cu rugamintea de a trimite primii voluntari intr-o tabara pentru copii cu dizabilitati, organizata de catre dr. Dan Baciu. Vara aceasta taberele au continuat in aceeasi locatie, statiunea Baisoara.

In prima tabara a acestui an (25-29 iunie) au participat 5 copii cu dizabilitati fizice si psihice, 3 din acestia insotiti de catre parinti, si 3 lideri AGLT. Tema taberei a fost „Piratii si comoara ascunsa” iar cei mici au avut de indeplinit diferite sarcini pentru ca la sfarsitul saptamanii sa devina pirati adevarati. Activitatile au fost diverse: ateliere de creatie, salon de infrumusetare, jocuri active, de competitie, construire fortareata, teatru de papusi, sesiune foto, seri de dans si de masaj si nu numai.

Rezultatele au fost peste nivelul asteptarilor! Nimic nu poate fi mai frumos decat atunci cand un copil cu dizabilitate psihica te imbratiseaza, te pupa si zice ca a fost cea mai frumoasa saptamana a lui. Misiunea noastra a fost indeplinita: copii mai mult decat fericiti, parinti impresionati, lideri mandri inca o data ca sunt AGLT-isti!

Stefana Bursuc, membru AGLT


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.