Roadele proiectului SPEAS încep să se facă vizibile. În cadrul acestui proiect, voluntari ai AGLT au învăţat cum să organizeze activităţi de animaţie pentru copii şi tineri cu diferite dizabilităţi. Aceste informaţii au fost puse în practică fie prin activităţi organizate în parteneriat cu diferite centre şcolare de educaţie incluzivă, fie prin participarea în taberele pentru copii cu dizabilităţi organizate de către dr. Dan Baciu la Băişoara.

O primă experienţă în această tabără a fost în 2011, o experienţă în cadrul căreia voluntarii AGLT au rămas profund marcaţi în sensul bun al cuvântului şi mulţumiţi sufleteşte pentru că timp de o săptămână au putut face să zâmbeacă cinci copii cu diferite dizabilităţi. Drept urmare, voluntarii AGLT şi-au dorit să repete această experienţă.

În a doua tabără ce s-a organizat anul acesta (2-7 iulie) în staţiunea Băişoara au fost organizate activităţi de animaţie de către 3 voluntari AGLT pentru 5 copii cu autism. Tema acestei tabere a fost „Poveşti cu prinţi şi prinţese”. În cadrul acestei teme copii îndrumaţi de către voluntari au trebuit să îndeplinească anumite sarcini pentru a salva prinţesa răpită. În cadrul programului au fost incluse ateliere de creaţie, jocuri active, construire de cetate, face painting, desene pe asfalt, drumeţii, seri de dans, masaj etc.

A fost o experienţă de neuitat şi sperăm să ne vedem cu bine in 2013.

 Dana Codreanu, membru AGLT

 

 

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.