Din data de 1 mai 2008 a început proiectul “Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT)” ce va fi realizat de Asociatia Grupurilor Locale de Tineret în parteneriat cu Asociaţia ADAM din Belgia pe o perioadă de 6 luni, până în data de 1 noiembrie 2008. Acest proiect se va realiza cu finanţarea Băncii Mondiale, prin Programul de granturi mici.

 Scopul prezentului proiect este creşterea capacitativă a organizaţiilor de tineri ( grupuri formale sau informale) de a se implica în viaţa comunităţilor rurale în beneficiul categoriilor dezavantajate de populaţie, respectiv romi, persoane cu handicap, adulţii vârstei a III-a.

Pentru atingerea obiectivelor noastre, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret din România va organiza în satul  Slatina Timis ( cu ajutorul Primăriei, Asociaţiei ADAM şi a localnicilor din sat) un seminar tehnico-aplicativ de instruire, în cursul căruia ( pe parcursul a 3 zile de lucru), 12 lideri de tineret din localităţile Babadag, Murgeni, Murgeşti şi Slatina Timiş îşi vor dezvolta abilităţi de organizare a Evenimentelor Comunitare ( prin parteneriat socio-local cu autorităţi publice locale şi implementare de proiecte) în beneficiul persoanelor dezavantajate, respectiv romi ( în Murgeni şi Murgeşti), persoane cu handicap şi persoane în vârstă ( în Babadag şi Slatina Timiş). În urma seminarului în care au planificat activităţi ale Evenimentului Comunitar, cei 12 lideri de tineret din mediul rural se vor întoarce în localităţile lor şi vor pune în practică ceea ce au învăţat prin realizarea unui Eveniment Comunitar în beneficiul persoanelor dezavantajate şi cu ajutor din partea autorităţilor publice locale. Cele 4 Evenimente Comunitare ( mini-proiecte)  în folosul persoanelor dezavantajate din comunitate vor fi diseminate ca şi exemple de bune practici pe listele de discuţii din România, pe site-ul AGLT şi către partenerii belgieni ( ADAM). În urma acestui proiect, nevoile locale în folosul categoriilor de persoane dezavantajate vor fi evidenţiate în faţa autorităţilor publice locale, abilităţile tinerilor lideri voluntari din grupurile ( formale sau informale) vor creşte şi-şi vor găsi dezvoltarea în cele 4 Evenimente Comunitare iar partenerul ADAM ( Casa de Mutualite de Sănătate din Belgia) va putea dezvolta proiecte viitoare în parteneriat cu tinerii lideri din Romania rurală şi în beneficiul direct al categoriilor de populatie dezavantajată.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.