Anul acesta, Saptamana Comuna de Actiune pentru Copii cu Dizabilitati (SCACD) s-a desfasurat in perioada 5-11 iunie. Ca in oricare an, in aceasta saptamana, toate Grupurile Locale de Tineret din tara sunt invitate sa organizeze o activitate la un centru sau scoala pentru copii cu deficiente. Ele trebuie sa respecte un program comun pus la dispozitie de responsabilii board-ului AGLT pentru aceasta activitate. Programul este alcatuit dintr-o serie de jocuri adaptate tipurilor de dizabilitati cu care se confrunta voluntarii in centre, alaturi de o poveste si un joc mare in cadrul caruia copiii impreuna cu voluntarii confectioneaza ceea ce se cere la finalul povestirii.

Anul acesta cei mici si cei mari au facut o calatorie in spatiu impreuna cu astronautul Doru. Pe rand au vizitat o planeta rosie, una galbena, una albastra si cea mai de pret, planeta AGLT. In urma aventuroasei calatorii, cu ajutorul materialelor primite de la gazde, copiii au confectionat steagul Romaniei cu emblema AGLT-ului in mijloc.

Chiar daca nu toate grupurile au avut posibilitatea organizarii SCACD-ului, activitatea in sine a fost un success pentru cei ce au beneficiat de ea. In total au participat 4 GLT-uri: GLT „Super Noi” Campulung Moldovenesc, GLT „Golden Star” Moldovita, GLT „Young Generation” Vatra Moldovitei si GLT Constanta. Un numar de 44 de voluntari si 53 de copii s-au implicat in aceasta calatorie spatiala. Unele grupuri s-au deplasat in orasele din vecinatate pentru a putea organiza activitatea.

Pentru AGLT este o victorie sa vedem implicarea si devotamentul voluntarilor si mai ales zambetele de p ebuzele copiilor. Speram ca tot mai multe grupuri sa fie motivate de initiativele celorlalti si sa ia parte anul viitor la aceasta activitate atat de fericita si importanta pentru copii.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.