In perioada 9-11 februarie, AGLT a oranizat la Cluj ultima intalnire a Parteneriatului Strategic din cadrul FIMCAP. Acesta a constat in realizarea unei cercetari calitative pentru a vedea care sunt nevoile voluntarilor din cadrul Organizatiilor de Tineret. La Cluj au participat persoane din 4 tari: Romania, Germania, Malta si Slovacia. In cadrul intalnirii au fost prezentate rezultatele cercetarilor din fiecare tara si s-a incercat realizare unui plan de distribuire a rezultatelor dar si un plan de a folosi aceste rezultate in a dezvolta organizatiile membre Fimcap.

In urma cercetarii a reiesit ca AGLT este o organizatie sigura, care incurajeaza tinerii sa se dezvolte atat pe plan profesional cat si in plan personal. Tema cercetarii a fost “nevoia de a te exprima”. Pe baza metodelor de cercetare aplicate a reiesit faptul ca voluntarii AGLT sunt incurajati sa se exprime si sa isi scoata in evidenta calitatile.

Dam exemplu un citat primit intr-un chestionar, care surprinde rezultatul si succesul cercetarii noastre: “Nu in ultimul rand, as vrea sa spun ca orice voluntar are dreptul la o opinie proprie, pe care sa si-o exprime direct in cadrul grupului. Acest lucru ar trebui sa fie inevitabil, deoarece este important intr-un anumit grup ca fiecare sa isi poata spune punctul de vedere, fara a fi criticat, judecat sau injosit pentru aceasta. Si asta inseamna AGLT – exprimare, acceptare si prietenie.”


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.