olimpiadaIn perioada 20-22 mai, un grup de voluntari din AGLT au participat in calitate de invitati la Olimpiada Nationala de Animatie, editia 2016. Aceasta olimpiada este dedicata claselor de pedagogie ale liceelor pedagogice din Romania si an de an are loc in judetul Harghita, la Odorheiul Secuiesc.
Scopul AGLT-ului a fost de a lucra cu tinerii olimpici in vederea aprofundarii notiunilor legate de importanta jocului in viata copiilor. Astfel am organizat doua sesiuni: una aplicativa, „ora de joaca”, ce a inclus jocuri din aproape toate categoriile (logica, active, muzicale, cunoastere, de echipa, forta, creativitate, statice, incredere si de incheiere) si o sesiune interactiva, nonformala, in care participantii si-au insusit notiuni teoretice din sfera jocului: ce tipuri de jocuri exista, cum arata animatorul ideal, care sunt abilitatile dobandite prin joc in functie de particularitatile de varsta ale copilului si ce conditii trebuie indeplinite pentru o buna desfasurare a jocului.
Olimpicii au fost deosebit de incantati, si-au manifestat dorinta de a se implica pe mai departe in activitatile asociatiei noastre si au plecat acasa cu un bagaj de cunostinte mai incarcat si mai plini de motivatie.
Prin Olimpiada de animatie se incurajeaza implementarea activitatilor de animatie in viata de zi cu zi a copilului ca element important si esential pentru buna sa dezvoltare cognitiva, afectiva si sociala. Jocul este metoda de invatare cea mai placuta de copil si, de altfel, preferata de animatori.
Participarea AGLT-ului la aceasta Olimpiada a fost o reusita, iar colaborarea pentru viitoatele editii va ramane un obiectiv.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.