Website: www.gltgoldenstar.wordpress.com

Articole:

Contact:

  1. Anca Scutelnicu – 0744 39 59 87 , ankscutelnicu@yahoo.com
  2. Bursuc Stefana – stefana_m2@yahoo.com

Despre:

Intr-un program de dezvoltare a localitatilor Romaniei, multe dintre acestea s-au infratit cu localitati din tarile Uniunii Europene.  Comuna noastra,  Moldovita,  s-a infratit cu Kruibeke, o localitate din Belgia.

Vrand sa realizeze ceva in folosul comunitatii noastre, tinerii din Kruibeke au organizat in august 2002 o tabara de tineret. Prin aceasta tabara se urmarea formarea unui grup local de tineret care urmau sa antreneze copiii localitatii in diferite activitati cu caracter distractiv si educativ. Aceasta tabara a continuat pe parcursul a 4 ani, pana in august 2005.

La inceput grupul de leaderi a fost format din cativa tineri putin experimentati care organizau activitati doar pe perioada sederii belgienilor in Moldovita,respectiv o data pe an.  In primii 2 ani grupul si-a tot schimbat membrii, pana in august 2004, cand noi am format un adevarat grup local de tineret si un adevarat grup de prieteni. Timp de o saptamana belgienii ne-au invatat lucruri pe care noi nu credeam ca le vom realiza fara ajutorul lor. S-a format o legatura stransa intre noi,legatura ce exista si in prezent.

Tabara avea loc, ca in fiecare an, la casa domnului primar. Pe parcursul acelei saptamani, in fiecare zi, aveam un program de joaca cu copiii comunei noastre. In afara activitatilor belgienii ne invatau diferite jocuri, cum sa pregatim o zi de joaca sau cum sa ne purtam cu copiii in diferite situatii.

Dupa plecarea acestora am pus in practica tot ce am invatat si am organizat prima zi de joaca fara sprijinul belgienilor.A fost o zi de neuitat.

Pe parcursul anilor, pana azi, putem spune ca lucrurile s-au schimbat destul de mult. Am avut suisuri si coborasuri, greutati dar si multe “victorii” ca sa spunem asa. Un lucru cu care ne-am confruntat si inca ne mai confruntam in ziua de azi, desi activitatile se desfasoara de 6 ani de zile in localitate, este mentalitatea.

Voluntarii vin si pleaca, asta va fi intotdeauna. In Moldovita, de la un nr de 15 voluntari, am ajuns si la 3! De la 3 la 7! de la 7 la 4 si tot asa! Dar cu toate acestea inca mai existam! Inca mai facem lucruri frumoase! Si CULMEA, le facem GRATIS! GRATIS! Si nicicum nu e bine! Pentru ca oameni care sa se implice fara sa castige ceva sunt putini si ce e si mai incredibil de atat e ca nici altii nu trebuie sa ne plateasca pe noi, cei care facem ceea ce facem din placere! Si totusi NI SE INTOARCE SPATELE in continuare de multe ori!

Voluntari:

  • Scutelnicu Anca – coordonator
  • Bursuc Stefana
  • Scutelnicu Andreea
  • Cocerhan Lenuta (Lusha)
  • Carmaci Sorina
  • Popovici Mitica
  • Pasinciuc Lacramioara

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.