În data de 9 iulie 2009, la Cristian, Sibiu, cu prilejul vizitei Maiestăţilor Lor, Regele Albert al II-lea şi Regina Paola ai Belgiei, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) va prezenta în faţa însemnatei audienţe, în stilul său plin de viaţă, care sunt realizările colaborării dintre tinerii români şi belgieni în domeniul educaţiei non formale.

Aventura Grupurilor Locale de Tineret a inceput in anul 2002 cand s-a organizat primul curs de formare, cu sprijinul financiar al  Guvernului Comunităţii Flamande din Belgia şi a Ministerului Tineretului şi Sportului din România. La startul timid a acestei aventuri au luat parte tineri din peste 80 de localitati din tara. Distrasi de anumite probleme au ramas sa continue aventura aproximativ 50 de Grupuri Locale de Tineret (GLT) active, ce desfăşoară activităţi pentru copii şi tineri în mod regulat, bazandu-se pe metoda learn through playing (învăţare prin joacă). Mai mult, cu fiecare an, tinere GLT-uri îşi iau avânt în comunităţile locale de peste tot din România. Putem spune ca in cativa ani GLT-urile, ce dau dovada de pricepere in activitatilor lor, vor crea o miscare de tineret puternica in Romania.

„Experienta AGLT este una exploziva, plina de senzatii vibrante. Unde mai gasesti posibiliatatea de a lua parte la activitati de interes social care sa aiba la baza componente distractive si educative in acelasi timp? AGLT prin GLT-uri creaza un loc unde poti invata sa actionezi in mod corect pentru a obtine succesul si pentru a constribui la imbunatatirea nivelului de civilizatie din comunicate”, declară Sofrone Mălin, prezedintele AGLT. „Interventia GLT-urilor in timp va ajuta la crearea si elaborarea unor politici publice de tineret care sa exprime nevoile si dorintele acestora, si de asemnea duce la pregatirea liderilor noii generatii.”Ideea Grupurilor Locale de Tineret  este o miscare ce dorim sa o extindem pana cand aceasta va deveni parte din viaţa tinerilor si comunităţilor din România şi va reprezenta factori determinanti in elaborarea politicilor publice locale în domeniul tineretului.

Grupurile locale vor contribui la asumarea de către tineri a responsabilităţii asigurării unei oferte atractive, distractive şi educative de petrecere a timpului liber pentru liderii locali de tineret, pentru colegii lor de generaţie şi pentru alţii mai mici folosind experienţa îndelungată a celor mai reprezentative organizaţii de tineret din Belgia flamandă (Chiro, Flemish Scouts), cu sprijinul Guvernului Comunităţii Flamande din Belgia şi al Ministerului Tineretului şi Sportului din România, organizaţia promotoare – Somepro vzw – şi cea de implementare – Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.