Ce inseamna AGLT pentru mine?

Insemnatatea AGLT-ului?Ce poate simti un lider atunci cand un copil te recunoaste pe strada, te intreaba „cand mai venim la jocuri?”, cand la un playday copii nu mar vor sa plece si ar sta pana-n noapte pentru a ne arata cum se joaca ei de-a „mijitelea” pe-nserat.Ce poate simti un lider cand chiar copii se anunta intre ei da activitati si vin cu intraga „mahala”.

Raspuns sincer si din toata inima:nu stiu. Nu stiu ce ma atrage si ce ma trage sa fac playday-uri, sa ma implic zi si noapte, sa-mi petrec ziua de nastere la Phoenix si sa-mi deschid cadourile 3 zile mai tarziu.Daca m-as grabi sa va raspund ceva de genul”AGLT este totul pentru mine”sau o alta formulare de genul acesta probabil nu m-ati crede si nici eu.

Sa spun ca dupa 5 ani de cand fac playday-uri si merg in tabere nu mi-as putea concepe un somn lin si dulce pentru ca seful meu si-a facut un obicei in a ma trezi cu problemele Phoenix-ului, sau ca nu-mi pot concepe o vacanta in care sa merg in vreo tabara ca trainer din care sa vin franta si sa dorm apoi 2 zile si 2 nopti, sau sa fac un schimb da experienta la care Dana trebuie sa faca si program si meniu si organizarea playday-ului si adunarea listelor de materiale de la toti ceilalti lideri?
Asa e .Nu-mi mai pot concepe viata fara o sedinta , fara o nemultumire din partea unui lider, fara sa ma stradui sa gasesc o solutie buna pentru fiecare.
Asta sunt si asta am ajuns.Cine e de vina?AGLT-ul..m-a transformat.In bine…rau n-as putea sa judec.Stiu doar ca e o munca asidua pe care o fac din tot sufletul, cu placere si cu multa responsabilitate.

Sa pornesti de la nimic, de la o simpla invitatie la o tabara de care nu stii nimic de ceea ce o sa se intample, sa-ti iei viata in piept si sa-i spui lui Mircea(Dinu) „ne bagam?” iar el sa-ti raspunda da? Sa ajungi in 5 ani, de la 2 lideri la 14 lideri, prin munca, prin a convinge alt tanar, prin renuntare, prin a o lua de la capat si prin multe altele? Sa ajungi sa regreti ca „pe vremea mea…!” nu exista Asociatia de Tineret Phoenix si nici lideri care sa ma cheme la joaca? Sa te trudesti in miez de noapte sa scrii un articol pentru Drum in Lucru despre „ce inseamna AGLT pentru mine”, sa incerci sa gasesti un cuvant in tot „language-ul”romanesc care sa insumeze toate aceste caracteristici si sa nu-l gasesti sub nici o forma oricat ai incerca?

Def.1:AGLT-ul este o insumare de calitati pe care nu le poti insuma intr-un singur cuvant.Merge asa? Nu cred.Sa mai incercam poate gasim ceva.
Sa ma trezesc astazi ,16 decembrie 2006, ora 6:30, pentru a organiza pentru prima data un playday in orasul Vaslui, in cadrul DJT Vaslui(care au facut o treaba buna, organizand impreuna aceasta activitate in doar 4 zile)si sa gasesti un tanar care sa-ti spuna „da, vreau sa fiu ca voi”? Da m-am gasit un obiectiv spre care tind.Sper ca voi crea un GLT in Vaslui.Si vor incepe de la 2 lideri sprijiniti de cineva, iar peste cativa ani vor fi….. lideri.Am sa-i ajut cu tot ceea ce stiu despre AGLT, daspre comportamentul fata de copii, despre playday-uri, dspre….

DA AM GASIT INTR-UN FINAL:sa te nasti, sa te dezvolti, sa cresti si apoi sa lupti pentru a crea un nou GLT.ASTA INSEAMNA AGLT PENTRU TOTI LIDERII.

Va saluta si „alez a go go” !

DANA CODREANU-trainer AGLT,

vicepresedinte Asociatia PHOENIX Codaesti (Vaslui)

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.