85 de copii și tineri animați de 7 traineri AGLT-iști din Dobrogea au participat la frumosul schimb de experiență ”Vreau să fiu voluntar!” de la Ostrov, județul Tulcea, aflat la cea de-a patra ediție, în perioada 4-7 aprilie 2015 organizat de Asociația Grupurilor Locale de Tineret – GLT ”Inimi deschise” Ostrov prin doamna Dumitru Steliana, adult de sprijin al GLT-ului, în parteneriat cu Fundatia The Open Network, GLT ”Tineri Mereu” Constanța și GLT Hârșova.
Scopul urmărit în acest schimb de experiență a fost acela de a aduna cât mai multe suflete tinere să se joace, să învețe să comunice și să se distreze prin joc. Educația nonformală ajută copiii să devină mai responsabili, mai implicați și mai îndrăzneți. Întâlnirea a fost energică, plină de provocări și surprize bucurându-se copii din Ostrov, Valea Nucarilor, Sarichioi, Peceneaga, Dăeni, Dorobanțu, Turcoaia, Hârșova, Constanța și Gârliciu.
Printre obiectivele atinse, s-au identificat îmbunătățirea comunicării atât prin limbaj verbal, cât și prin cel nonverbal și paraverbal prin jocuri, dansuri, cântece și diverse activități de creativitate, lucrul în echipă, alegerea democratică, metodologia jocului, leadership și dinamica grupului.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.