AGLT devine membru observator in FIMCAP

Fimcap & AGLTIncepand cu anul 2011 AGLT a inceput sa participe alaturi de organizatii din Europa la cursurile si proiectele internationale sustinute de catre FIMCAP, iar in urma dorintei si implicarii exprimate de voluntari s-a demarat procesul de aplicare ca si membru.

 

Fimcap a inceput ca o federatia internationala catalogica  pentru tineri, dar in timp s-a dezvoltat ca o federatie internationala umbrela ce reuneste atat organizatii catalice cat si non-catolice de pe patru continente: Europa, Asia, Africa si America Latina. Fimcap  doreste sa uneasca organizatiile membere pentru a creste sentimentul de apartenenta la o cumunitate globala si se vrea sa se demonestreze prin activitati ca viata si necesitatile copiilor sunt importante nu doar in tara lor, ci si la nivel global. Fimcap suporta organizatiile membere prin activitati si schimbburi educative.

Procesul de aplicare a fost realizat in doua etape:

  • Prezentarea AGLT in fata membrilor FIMCAP Europa pentru a primi accordul lor, intalnirea ce a avut loc in Martie 2012 in Copenhaga, Danemarca
  • Prezentarea AGLT in fata tuturor organizatiilor membre FIMCAP la intalnirea mondiala din Mondra, Slovacia ce s-a desfasurat in Noiembrie 2013.

 

De ce FIMCAP? Pentru ca voluntarii AGLT sa aiba posibilitatea sa participe la cursuri internationale, sa invatam lucruri noi si sa ne dezvoltam!

 

Diana FILIPCIUC– Responsabil AGLT pentru colaborare internationala

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.