Voluntarii mai multor GLT-uri din intreaga tara s-au implicat activ in realizarea unor activitati pentru copii in cadrul Saptamanii “Scoala altfel”.

GLT „Tineri Mereu”  Constanta

„Cu ocazia „săptămânii scoala altfel” GLT „Tineri Mereu” Constanța a organizat numeroase activități cu scopul de a răspândi diversitatea acțiunilor lor bazate pe încredere, entuziasmul de a face ceva nou și mai ales zâmbetele copiilor! A fost o săptămână încărcată cu cincisprezece zile de joacă, patru ateliere de creație, multe întreceri sportive, cea mai plăcută fiind cursa cu oul în lingură, un joc realizat pentru copiii de clasa a șasea „Unul împotriva tuturor” cu diferite cerințe de îndeplinit și nu în ultimul rând facepainting unde fiecare copil, pentru o clipă, a putut să își imagineze că este un personaj favorit din poveștile auzite sau din desenele animate!

Aceste activități s-au desfășurat la două creșe, trei grădinite și douăzeci de clase primare din județul Constanta, astfel 30 de voluntari au reușit să pună zâmbetul pe fața a peste 600 de copii! În încheierea acestui lanț de activități a fost organizat un teambuilding pentru toți voluntarii și un grătar în semn de recunoștință ! ”

constanta

GLT “Portul piratilor”  Jurilovca

În GLT Jurilovca a fost o săptămână altfel foarte interesantă: s-a organizat un atelier de creație unde s-au decorat ouă împreună cu piticii de clasa întâi, s-a făcut o mică vizită la ciclul gimnazial pentru a recruta noi voluntari dar nu în ultimul rând voluntarii au avut plăcerea și onoarea de a primi vizita unor elevi din Tulcea cu care au făcut o scurtă activitate pentru care s-au primit recenzii foarte bune!

jurilovca

GLT „Din suflet pentru tineri” Crucea

In saptamana „Scoala Altfel” GLT „Din suflet pentru tineri” au organizat o zi de activitati pentru clasele a V-a , a IV-A si a VII-a a scolii din localitate . Copii au fost foarte entuziasmati si in acelasi timp foarte energici si dornici de joaca. A fost o zi foarte reusita .

crucea

GLT “Aripi in Europa” Falticeni

“Aripi in Europa” Falticeni se mandreste cu activitatile derulate in saptamana altfel din acest sezon. Ca in fiecare an, scolile din orasul nostru deasemenea si din localitatile apropiate, precum Fantana Mare sau Hartop, ne-au solicitat prezenta pentru a organiza activitati cu elevii lor.

In fiecare zi a saptamanii, voluntarii au  fost in “priza” si au facut cele mai tari zile de joaca cu copii de toate varstele. Cu ocazia recrutarii din octombrie anul trecut, au avut voluntari noi care, cu ocazia aceste saptamani, s-au dezvoltat atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

Scolile i-au primit cu bratele deschise si copii cu entuziasm si bucurie. Inafara de localitatile din jur, unde la Hartop, au fost de doua ori, organizand activitati ca Choosing Activities pentru clasele VII- VIII si Marele Cluedo pentru cei mici de V-VI. La Fantana Mare voluntarii au organizat un Choosing Activities cu clasele mari, insa dimineata ne-am jucat la o gradinita unde copilasii s-au distrat de minune. In total GLT-ul au avut 6 scoli diferite si gradinite, unde au avut activitati in aproape toate zilele saptamanii. One Against All nu a lispit nici el si a prins foarte bine la clasele mari unde au invatat sa lucreze in echipa.

falticeni

GLT ‘Super Noi’ Cimpulung Moldovenesc

In saptamana Scoala altfel GLT ‘Super Noi’ s-a  hotarat sa dedice timpul lor, voluntariatului. Astfel, ei au inceput saptamana in forta cu un teambuilding si o cautare de comori, pentru a intra in forma. In urmatoarea zi au trecut pe la gradinita, unde au tinut o zi de joaca la grupa mica, iar doamnele educatoare, impreuna cu copiii au fost incantati si abia asteapta urmatoarea vizita. Si nu in ultimul rand, au organizat o zi de joaca la clasa a III-a, unde au revenit cu jocuri noi si au adus un zambet pe fetele copiiilor.

campulung

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.