Tabăra Naţională de formarea de animatori socio-culturali pentru tineri si copii cu handicap

Tabăra Naţională de formarea de animatori socio-culturali pentru tineri si copii cu handicap

 Obiectivele acestui proiect sunt:

–      formarea de formatori pentru acţiunea de tineret

–      susţinerea metodologică a acţiunii echipelor de animatori de tineret la nivel naţional, inclusiv la nivelul reţelelor regionale şi a celei naţionale

–      cresterea gradului de implicare in activitati extracuriculare care sa contrinbuie la dezvoltarea personala a tinerilor

–      cresterea respectului de sine si dezvoltarea spiritului antreprenorial al fiecarui participant prezent, insuflarea dorintei fiecarui participant de a deveni mai bun, de a reusi, de a adopta atitudinea invingatorului

Participanti (14-35 ani:) 50

 

Perioada: 5 iulie – 18 iulie 2010

Descriere

Prin activitatile sale, proiectul isi propune formarea unor tineri cu varstele cuprinse intre 16 si 35 ani ca lideri de tineret care sa desfasoare activitati de si pentru tineret in localitatile din care provin.

Proiectul urmareste cresterea nivelului participarii tinerilor la viata si activitatile comunitatii, astfel ca fara prea multe resurse si lucrand cu persoane potrivite, o anume parte a experientelor pe care tinerii le pot acumula in tabara, in afara faptului ca ii va imbogati semnificativ, echipa de proiect va asigura cuagularea unor grupuri initiativa pentru participarea tinerilor la viata comunitatii unde vor creea cadrul potrivit pentru ca alti tineri de acolo sa isi poat aexprima si exersa practic interesele ca membri ai comunitatii.

Ideea proiectului  porneşte de la înregistrarea, în diferite împrejurări de-a lungul ultimilor ani, a disponibilităţii unor tineri şi grupuri de tineri, în zone lipsite în general de facilităţi de natură socio-culturală, de a se angaja în compensarea acestor lipsuri prin organizarea de activităţi destinate mai ales copiilor şi adolescenţilor din comunitate.

In acest fel se va propune o solutie de rezolvare a unei probleme existenta in cel mai multe din localitatile din mediul rural: aceea a nivelului scazut al respectului de sine al adolescentilor din mediul rural, atat din perpectiva individuala cat si ca prezenta in actiunile comunitatii.

S-a putut constata interesul scazut pentru politicile locale de tineret la nivelul primariilor, dar odată cu susţinerea unui proiect de formare pentru aceşti potenţiali animatori au apărut din ce în ce mai multe grupuri locale de acţiune în domeniul tineretului. Tinerii au nevoie de implicare in comunitate si de petrecere a timpului liber intr-un cadru organizat de ei insusi. Actiunile tinerilor participanti vor duce la dezvoltarea  miscarilor de tineret in comunitatile din care provin. Tinerii vor fi mult mai implicati in viata economica si sociala a comunitatii.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.